dinsdag 8 juni 2010

De 5 meest gemaakte fouten met medicijngebruik




De 5 Meest gemaakte fouten met medicijngebruik (zowel met als zonder recept!!).

1. Pillen met elkaar verwarren. Veel pillen lijken op elkaar en ze met elkaar verwarren kan dodelijk zijn. Stel je voor dat je een pil tegen epilepsie per ongeluk verwisselt met een antimycotica. Sommige medicijnen hebben ook een erg op elkaar lijkende naam, check dus altijd of je de goede meekrijgt.

2. Te veel innemen. Dit komt vaak voor. Zelfs een simpele paracetamol kan, indien te vaak genomen, dodelijk zijn. Kijk op de verpakking voor de maximum dosis en hou je er aan.

3. Het innemen van medicijnen met "verkeerd" voedsel. Sommige voedingsmiddelen kunnen de opname van bepaalde medicijnen vertragen of remmen. Groente en fruit is niet onschuldig, ze bevatten veel chemische samenstellingen die soms niet samengaan met medicijnen. Sommige combinaties kunnen zelfs giftig zijn. Ga er niet lichtelijk mee om.

4. Het innemen van gewone medicijnen en extracten van medicinale planten tegelijkertijd.(Niet homeopatisch - van homeopatische preparaten kun je alle pillen uit meerdere doosjes in één keer innemen zonder dat het enig effect of bijwerking heeft).

5. Het innemen van meerdere medicijnen tegen hetzelfde kwaal. Vraag ook altijd aan je (huis)arts of apotheker of een bepaalde combo van medicijnen niet schadelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten